21 Nisan 2015 Salı

Çatlak Tedavisi

Çatlak Tedavisi
Cilt yapısında genellikle yaşanan çatlakların hormonal dengesizlerden, doğum sürecinde yaşanan türlerine, kısa zaman dilimlerinde yaşanan hızlı kilo alış verişlerinden, dengesiz beslenmeye kadar bir çok sebebi bulunmaktadır. Bende size yazımda cilt çatlaklarının tedavileri hakkında bilgiler aktaracağım. Çatlak tedavisinde kullanılan etkili yöntemleri aktardım. İyi okumalar. 

Cilt Çatlakları

Özellikle hamilelik ve kortizon, hormon tedavisi gibi durumlardan sonra çatlakların oluşması çok yüksek bir ihtimaldir. Aşırı kilo verilmesinden sonra yada vücut geliştirme sonucu da çatlaklar ortaya çıkabilir.

Bütün bunlarla beraber, kullanılan ilaçlarda vücudun gösterdiği bir reaksiyon sonucunda çatlaklara sebeb olabilir. Buyüzden çatlakların oluşumunun önlenmesinde besin dengesi özellikle A, E, C vitaminlerinin bol tüketimi ve egzersizler önemli rol almaktalar.

Cilt Çatlaklarının Tedavi Yöntemleri


Cilt çatlağı tedavisinde ,  çatlakların oluşma dönemi yada çok zaman geçmeden ( 1 ila 3 aylık zaman dilimlerinden söz edilebilir ) tedavisi daha kolaydır. ilk dönemlerinde pembe halde ortaya çıkan çatlakları yüksek nemlendirici ve vitamin içerikli krem ve solisyonlarla tedavi etmek daha kolaydır.

Zaman geçtikçe çatlaklar kesinleşir, ten rengini alır ve çizgiler oluşturur. Herkesçe fark edilebilir duruma gelir. bu dönemde de tedavi mümkün ve kolaydır ancak çatlağın ilk ortaya çıktığı süreçlerde güçlü nemlendiriciler müdahale edilebilrken ilerleyen evrede, Dermabrazyon , Dermaroller ve Lazer tedavisi gibi uygulamar gerektirebilirken bu uygulamalar yeteri başarıyı sağlayamaz, önemli bir tedavi edici unsur olarak kimyasal peeling yönteminede başvurulabilir .

Kimyasal peeling hakkında çatlaklardan TCA ile kurtulun başlığını tıklayarak detaylı yazımıza ulaşabilirsiniz.

Bir çok cilt probleminde olduğu gibi çatlak tedavisinde de özellikle erken teşhiste etkileri itibariyle yabana atılmaması gerekekn bazı yöntemler mevcuttur. Bunların başında da özellikle elastin liflerin bütünlüğü korucak vitamin desteği uygulamaları kesinlikle yabana atılmaması gereken bir yöntemdir.

Derinin ihtiyaç duyduğu ancak birçok sebebe bağlı olarak ortaya çıkan çatlakların yarattığı tahribatın önlenmesi ve onarılması A, C, E ve K gibi vitaminlerin , hem deriye işlemesi açısından etkin hemde masaj uygulama unsuru olarak yağ formlarının kullanılması, etkin bir tedavi yöntemi olacaktır.

Çatlak Kremi Hazırlamak


Çatlak tedavilerinde sorunun esas kaynagının elastin liflerinde yaşanan tahribat olduğu unutulmamalıdır.  Tedavi sürecininde buna bağlı olarak belirlenmesi çatlaklardan kurtulabilmek için önemlidir. Piyasada bulunan bir çok ürünün cildin kendini onarmasında yeterince güçlü içeriklere sahip olmaması yada en fazla cildi koruyan ama yaşanan çatlaığın giderilmesinden ziyade terapi desteği olmasında öteye gitmediğini artık daha iyi biliyoruz

Ancak bu, tedavinin imkansız olduğu anlamına gelmiyor. Hatta bir takım bileşiklerin bir araya getirmesiyle kendi tedavi uygulamalarımızı yapabileceğimizinde altını çizmek gerekiyor. Bunun için;
aşağıda listelenen maddeleri kullanabileceğimizi unutmamalıyız.


  • 10 ml A vitaminli yağ
  • 10 ml K vitaminli yağ
  • 10 ml e vitamini
  • 10 ml sukualen
  • 50gr Kakao yağı

Çatlak Kremi Hazırlama


50 gr kakao yağını benmari yani direk ısıya maruz bırakmadan ikili bir kap içinde sıcak suyun ısısıyla erittikten sonra  diğer maddeleri , erittiğimiz kakao yağının içerine karıştırıp bir kaç dakika boyunca homojenize olmasını sağlamak için karıştırmaya devam etmeliyiz.

Ardından serin ortamda kıvama gelmesini sağlayarak, çatlağın olduğu bölgeye masaj yöntemi ile sabah ve akşam uygulamalıyız. Özellikle A ve K vitaminlerinin kılıcal damar taribatlarında etkili ajanlar olduğunu, kolajen ve elastin liflerini onarmada çok güçlü bir etkiye sahip olduğunun altını çizmek gerekiyor.

Hazırladığımız çatlak kremimizin içinde bunlara ilave olarak E vitamini ve sukalen gibi güçlü bir onarıcı olan vitamin destekleriyle güçlendirmek ve son olarak kakao yağının besleyici özelliğini kullanmak ideal bir çatlak tedavi kremi elde etmemizi sağlayacaktır.

Ayrıca en iyi çatlak kremi yazıma bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder