30 Kasım 2014 Pazar

Çatlaklar İçin Çözümler


Çatlaklar İçin Çözümler
Cilt çatlakları için erken önlem almanız sizleri bu problem ile sıkıntı yaşamanızdan kurtarır fakat birçok insan bu çatlaklar ile ansızın karşılaştığını aktarmaktadır. Esasında cilt sizlere birçok zaman bunu göstermeye çalışsa da, vücudunuzu iyi analiz etmediğiniz için farkına varamıyorsunuz. Bende sizlere bugün yazımda bu sık karşılaşılan cilt çatlakları hakkında çözüm önerilerini aktaracağım. Esasında çatlakları oluşum sürecinde önlemeye yönelik tedaviler uygulasanız çok daha etkili olacaktır. 

 Çatlaklara Kesin Çözüm

Fazla kilo alımları ve ya hamilelik cilt çatlakları noktasında en uygun dönemlerin başında gelmektedir. Yaşanan cilt çatlaklarından önce ya da yeni çatlama aşamasında hemen önlem almak çatlakların hızlı tedavisinde etkili olacaktır.


Bu gibi hallerde cilt çatlakları için formülüze edilmiş kremler çok da etkili olmayacaktır. Bunun sebebi bahsettiğim kremlerin cildinizin gerektiği kadar nemi sağlayıp, genleşmesine ve çatlamamasına engel olamamasıdır. Çatlaklar çoğunlukla kollajen ve elastinden kaynaklı meydana gelmektedir. Eğer cildinize vitamin ve yağlarla bakım gerçekleştirirseniz var olan çatlaklar daha fazla ilerlemez ve sizler bir nebze de olsa erken teşhis ile daha iyi bir görüntüye sahip olursunuz. Doğal olarak her şeyde olduğu gibi, cilt çatlaklarında da erken tanı önemlidir ve erken müdahale ile etkili şekilde sorun ortadan kaldırılabilir.

Çatlakların Çözümü



Çatlaklar,  ilk olarak yaşandığı süreçlerde bitkisel yağlar ve a, c, e vitamini, glikolik asit gibi malzemelerle müdahale edilebilirken ilerleyen süreçlerde, biodermogenesi çatlak tedavisi, lazerle çatlak tedavisi, fototerapi çatlak tedavisi, karboksiterapi çatlak tedavisi, dermabrazyon çatlak tedavisi, mezoterapi çatlak tedavisi, dermapen çatlak tedavisi, dermaroller çatlak tedavisi, prp çatlak tedavisi, radyofrekans çatlak tedavisi, kimyasal peeling çatlak tedavisi gibi uygulamalar tedavi için gerekli olacaktır. Bunlar içinde önemli bir tedavi edici unsur anlamında da kimyasal peeling yöntemine başvurulmaktadır. Zaten bende evde kolay uygulanan bu yöntemle çatlakların nasıl geçirileceğini blogumda aktarıyorum.

Kimyasal peeling çatlak tedavisi dışında var olan yöntemler klinik tedavi yöntemi olduğundan zamansal ve ekonomik anlamda fiyatları yüksektir. Bunlar içinde tca ya da glikolik asitle peeling uygulaması gerçekleştirmek, ardına c vitamini gibi vitaminlerle cilt altını beslemek oldukça etkili sonuçlar elde etmemize yardımcı olacaktır. Özellikle glikolik asit ve dermaroller oldukça popüler ve etkili yöntemlerdendir.

TCA Çatlak Tedavisi

Cildin tabakalar şeklinde soyulmasına yardımcı olarak, çatlak yaşanan bölgeleri deriden atılmasına yardımcı olan kimyasal peeling uygulamarında öne çıkan en etkili yöntemin tca kimyasal peeling yöntemi olduğunu söylemek gerekir.

Saf asit formunun belirli oranlarda çözeltilmesiyle peeling elde edilen TCA asiti, uygulandığı bölgede yanık oluşturmasının ardından, yanma sonucu meydana gelen ölü derinin soyulmasına da neden olarak ciltten atılmasını sağlarken, uyarıcı asidik yapısı, kolajen üeretimini ve elastin liflerini tetikleyerek yeni deri oluşumunu hızlandırmaktadır. Böylece hem ölü deriyi atarsınız hem de cilt altını yenilemiş olursunuz.


Çatlak Gidermede TCA


Trichloroacetic acit olarak TCA epidermis tabaka olarak derinin alt kaltmanlarında yani esas çatlağın yaşandığı bölgede kalojen ve elastin liflerinin uyarılmasına yardımcı olarak , hem yakma işlemi ile ölü deriyi tabaka halinde cillten atılmasında yardımcı olur hemde hareketlendirdiği hücre dokusunu yeni deri oluşumu olarak cildin üst tabakası olan epidermis tabakaya taşımaktadır.

Bir kimyasal peeling uygulaması olarak gerçekleştirilen TCA asiti laboratuvar ortamında hazırlanan bir asit türü olmakla birlikte, cilt yapısının hassasiyet derecesine göre belirleyeceğiniz yüzdelik oranlarıyla vücut çatlaklarında etkin sonuçlar almanıza yardımcı olmaktadır.


Çatlak Tedavisinde TCA Nasıl yapılır


Vücudun ten rengi ve cildin hassasiye yapısına göre derecelendirilen TCA asit çözeltisi, çatlakların tam üzerine kulak çubuğu yardımıyla sürülür. UYgulamayı ilk kez yapacak olan acemiler %25 tca ile başlasınlar, İlk uygulamada asiti 1 dakika bekletin. sonra bol suyla bölgeyi yıkayın. Eğer asit kalın bir soyma yapmazsa bekleme süresini 3 dakikaya çıkarın, gene soyulma kalın olmazsa asit oranını yükseltirsiniz. ama derinin inceldiğini de unutmayın. Çatlaklar için maksimum %40 tca kullanın. kaş yaparken göz çıkarmayın, daha yüksek oranları sürüp kendinizi yakmayın. Hoş yaksanızda iyileşir ama iyileşme çok geç olur aylarca uğraşırsınız. 

TCA Uygulamasında Dikkat Edilmesi Gerekenler


Tca uyguladıktan sonra bekletmeniz gereken süre dolduğu zaman cildinizi bol suyla yıkayınız. Bu önemli bir konu, yani asiti cildinizden uzaklaştırmak ve cilt bölgesinde yaşanan asitten kaynaklı değişen pH seviyesini dengelemek gerekiyor. Cildimizi bol suyla yıkadıktan sonra kurulayın. Asit sürdüğünüz bölge yaklaşık bir hafta ( 4-8 gün arası) soyulacak; mümkün olduğunda kendiniz soymamaya çalışın. Kediniz soyarsanız ikinci bir soyulma daha olur bu yüzden soymayın, çünkü iz yaşanmasına neden olabilirsiniz. Aynı zaman da besleyici bakım kremi uygulayabilirsiniz.

Bakım kremi için 1 tüp madecassol, 10 ml e vitamini, 10 gr çinko oksit, 10 ml b5 vitamini karıştırın. Bu karışımı 8 saatte bir çatlağın üzerine uygulayın. Tca soyulması sonlandıktan bir hafta sonra, çatlakların üzerine c vitamini ve glikolik asit bakımı gerçekleştirebilirsiniz. Tca ayda bir uygulanır, tca uyguladıktan 15 gün sonra dermaroller uygulayabilirsiniz, bunu hafta bir uygulamanızı öneriyorum ancak dikkatli olun çok bastırmayın, glikolik asit ve c vitaminine yardımcı olup daha hızlı iyileşmesine yardımcı olacaktır.

Konuyla alakalı olarak tca çatlak tedavisi ve yazıma bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder