17 Ocak 2015 Cumartesi

Çatlakları Oluşmadan Engelleyin

Çatlakları Oluşmadan Engelleyin
Vücut çatlakları en sık karşılaşılan deri hastalığıdır; zaten bunu blogumda sürekli söyledim. Bir çok sebebe bağlı olarak oluşan bu dermatolojik problem, ilk evrede müdahale ile çözümü kolaylıkla sağlanabilirken, ilerleyen süreçlerde uzun zamana yayılan süreçleri bulan bir tedavi sürecine neden olabilmektedir. Bende sizlere yazımda vücut çatlakları nedir, neden oluşur, vücut çatlakları nasıl engellenir, tedavi yöntemleri nelerdir gibi sorulara cevaplar aradım. 

Vücut Çatlakları

Özellikle,vücut çatlakları ilk yaşandığı dönemlerde bir takım peeling uygulamaları hem kullanım kolaylığı sunması hemde ekonomik anlamda sunduğu kolaylıklarla cazip yöntemler olarak dikkate değer uygulamalardır.

Bu yazımda çatlak önleme tedavilerinde rahatlıkla uygulanabilecek peeling solüsyonlarından bahsedeceğim. Ancak, çatlak için en etkili tedavi yönteminin tca çatlak tedavisi uygulamaları olduğu unutulmamalı ve gereken özen gösterilmelidir. Şimdi kakaoyagi.org sitesinden faydalı bir alıntı yapıyorum.

Çatlak Önleyici Solüsyon

Bu yazımızda size çatlak önleyici bakımı anlatacağız bakım iki aşamadan oluşuyor, evvela su bazlı bir vitamin solüsyonu ardına çatlak bakım yağı uygulamasıyla son bulacak. İki aşamalı olmasının temel nedeni vitaminlerin bir kısmının suda çözünüyor olması. Bu bakımın çatlak kremlerinden kat kat üstün olmasını sağlayan şeyse yoğun oranlı vitamin kulanımıdır. Sonuçta kremlerin %60-70'i sudan oluşuyor ve verdiğimiz tariflerdeki oranların 10 da biri kadar ürünlerde kullanılmıyor. İşte çatlak önleyici b ve c vitaminleri içeren solüsyon tarifi.

Malzemeler:

1 yemek kaşığı Lavanta suyu
1 çay kaşığının dörtte biri B3 vitamini (niacinamid)-toz halde
1 çay kaşığının dörtte biri B5 vitamini (d-panthenol)-likit bal kıvamında bir sıvı
1 çay kaşığının dörtte biri C vitamini (l-ascorbic acid) toz halde
1 çay kaşığının dörtte biri çinko oksit- toz halde

Bahsedilen oranlarda vitaminleri ve çinko oksiti karıştırın. Karışımı direkt çatlak olan bölgelere uygulayın, Eğer çatlak alanı geniş ve solüsyon az gelirse bire bir arttırabilirsiniz. Solüsyonu her kullanım öncesi hazırlayın. Özlellikle c vitamini çabuk bozulur bir kere hazırlayayım kullanırım gibi bir düşünceye kapılmayın.

Çatlak Önleyici Bakım Yağı

Solisyonu hazırlayıp uyguladıktan 5 dakiak sonra aşağıda tarifini verdiğimiz yağı sürüp işlemi bitireceksiniz. Çatlakların oluşma nedeni olan kollajen ve elastin sentezini arttıracak bu yağ karışımı sayesinde çatlakların oluşumu minimize olacak. Tabi öncesi yapılan vitamin bakımı da önemli.

Malzemeler

50 gr kakao yağı
50 gr shea butter
50 gr hindistan cevizi yağı
30 ml avokado yağı
30 ml jojoba yağı
20 ml hodan yağı
10 ml lavanta yağı
10 ml e vitamini

Kakao, shea ve hindistan cevizi yağlarını benmari usulü eritin, eriyen yağı soğuması için 1 saat kadar bekletin, daha sonra sırasıyla avokado yağı, jojoba yağı hodan yağı ve e vitamini ilave edip iyice karıştırın. Karıştırma işi bittiğinde en son olarak lavanta yağını ilave edip, karışımı boş bir kavonoza doldurun ve donması için buzdolabında bırakın. 30 dakika sonra çatlak bakım yağınız hazır. Karışıma 10 ml skualen de ilave edebilirsiniz bu tercihe kalmış bir durum ama skualen de çatlaklara karşı oldukça faydalı bir yağlı maddedir.Yağı sabah akşam çatlak oluşması muhtemel bölgelere ve çatlaklara uygulayın.

Eğer hamile değilseniz bu karışımın içerisine e vitaminiye birlikte 10 ml a vitamini de ilave edebilirsiniz. Ama tekrar belirtiyoruz hamilelerin kullanımı sakıncalı olan bir şey a vitamini, ama eğer hamile değilseniz 10 ml a vitamini ilave ederek karışımın kalitesini daha da arttıraabilirsiniz.

Önce vitaminli solüsyon ardına 5 dakika sonra bakım yağıyla yapacağınız bu bakım cildinizde çatlak oluşumunu önleyecek yegane yöntemdir. Bunları uygulayıp çatlak oluşma ihtimali azdır. Çünkü çatlağı önleyebilecek temel vitamin ve mineralleri kullanarak bakım yaptınız. Ha unutmadan hyaluronic acid alabilirsiniz bu bakımı daha da kuvvetlendirmek için. 20 ml 20 lira gibi rakamlara satılıyor piyasada.

KAYNAK: http://www.kakaoyagi.org/2014/08/catlak-engelleyici-bakm.html


Bahsi geçen uygulamaların çatlağı ilk oluşum süreçlerinde etkili uygulamalar olduğu unutulmamalı. Çatlak tedavisinde kimyasal peeling yöntemlerinin sorunun çözümü açısında dikkate değer olanak sunduğu göz ardı edilmemeli.

Yazımın sonuna gelirken çatlak tedavisi yöntemleri hakkında daha ayrıntılı bilgi için blogumdaki diğer yazılarında dikkate değer olduğunu vurgulamak istiyorum. Konuyla ilgili yazılara başlıkları tıklayarak uşalaşabileceğinizi hatırlatır, iyi okumalar dileriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder