18 Ocak 2015 Pazar

Cilt Çatlakları İçin Etkili Kremler

Cilt Çatlakları İçin Etkili Kremler
Cilt çatlaklarının tedavi yöntemi çatlağın gelişimi ve cilt yapısının özellikleri göz önünde bulundurularak belirlenmelidir. Bir çok tedavi yöntemi bu hassasiyetin gözardı edilmesinden dolayı, daha sıkıntılı dermatolojik problemlere yol açabilmekte, istenilen sonuca ulaşmak bu anlamda uzun zaman zamana yayılabilmektedir. Bende sizlere yazımda cilt çatlakları için kullanılabilecek kremler hakkında bilgiler aktardım. Aynı zaman cilt çatlakları nasıl geçer noktasında da etkili solüsyonları ve kremleri aktardım. Umarım faydalı olur. İyi okumalar. 

Çatlak Kremi

Sizlerde hem göğüs bölgesinde yaşanan cilt çatlakları için, hem de bel ve göbek kısmınız yaşanan çatlaklar için etkili kremler arıyorsunuz öyle değil mi? Öncelikle üzülerek söylüyorum ki , şuan için cilt çatlaklarını ortadan kaldıracak ve tamamen eski halin geri kazandıracak yani hem sıkı hem de çatlaksız bir görünüme kavuşmanıza yardımcı olacak hiçbir krem bulunmamaktadır.

Fakat tabi ki cilt çatlaklarını daha uygun bir hale getirecek ve silikleşmesine yardımcı olacak ve tedavi etmeye çalışan peeling uygulamaları vardır. Ancak aklınızdan çıkartmayın ki sürekli olarak bakımlarınızı gerçekleştirmeli ve diğer kısımlarınızda da çatlama yaşanmaması için sürekli cilt nemlendiricileri kullanmalısınız. Cilt bakımlarınızı ihmal etmediğiniz sürece bu gibi sorunlar ile de karşılaşmaktan uzak kalacaksınız. Her zaman sorunlarınız için erkenden önlemlerinizi almaya özen gösterin.

En Etkili Çatlak Kremi


Eğer cilt çatlakları gibi bir sorununuz yaşıyorsanız ki bu yazıyı okuduğunuza göre var en etkili çatlak kremi diye bir şey bulunmamaktadır. Hatta çatlakları geçirebilecek bir krem bulunmamaktadır. Çatlak tedavisi için lazer tedavisi gerçekleştirilebilir ve kimyasal peeling gerçekleştirebilirsiniz. Tabi çatlakların gerçekleşmesini önlemek için çatlakları geçirmekten daha kolaydır.

Peki çatlak oluşumunu önleyici kremler var mı? Bu mümkün. Eğer aldığınız krem hyaluronic acid, c vitamini, a vitamini e vitamini, b5 vitamini barındırıyorsa cildinizde var olan kollajen sentezini ve elastini arttırıp çatlak oluşumu önlenebilmektedir. Fakat bu maddelerin kremde ne kadar olduğu önemli, genelde kullanıcıların deneyimlerinin memnuniyetsizlik olduğu düşünülürse alındığında çatlak bakımının başka türlü yapılması gerçeği açığa çıkıyor.


Çatlaklar İçin Krem


Çatlaklar konusunda kadınların nasıl çaresiz olduğu hepimizin malumu. İşte bu çaresizlik ciddi anlamda kullanılıyor. Dönem dönem özellikte internette boy gösteren çatlak kremleriresmen mucizeler vaadediyor. Artık kadınlar olarak akıllandığımız kanaatindeyim, bu tarz mucize vaatlere pek kanmıyoruz, ama eczanelerde satılan dermokozmetik adlı ürünlere bir çoğumuz dayanamıyoruz. Ama bu kremlerde çatlaklara karşı etksisiz. Üstelik bazı setler 500 liralara kadar çıkabiliyor, bir de meşhur kremler var, ama bunlarda etkisiz. İşte bu yazı çatlak kremleri konusunda size bilgi vermek için yazıldı.

Bu noktada önemli bir uyarı yapayım, çatlak kremlerinden çatlak görünümünü geçirmesini beklemeyin, sadece oluşan çatlakların önlenmesinde kısmen etki gösteren ürünler. Yani çatlaklara kesin çözüm diye satılan ürünlere kanmayın. Oluşmuş çatlak tedavisi uzun bakımlar gerektiriyor, yani insanlar tca ile bir sene soyarak ancak geçiriyorlar, öyle kremle falan geçmez çatlaklar. Ama dediğim gibi önlemeniz kısmen mümkün. Neyse krem incelemelerimize geçelim.

En İyi Çatlak Kremi 


Çok fazla krem var çatlaklar için, konu hakkında araştırma yaptığımda karşıma en çok lierac phytolastil jel, babe çatlak kremi, bio oil, bepanthol, bonie çatlak kremi, renuee çatlak kremi, rejene çatlak kremi ve madecassol kremler en çok adı geçen kremler. Ancak tekrar belirtiyorum bu kremlerin hiçbirisi çatlaklarınızı geçirmez. sadece oluşan çatlakları azaltabilir. Peki bu kremler hangi içeriklere sahipler.

Lierac Çatlak Kremi


Lierac krem olarak bilinen
kremin adı lierac phytolastil jel'dir bu kremin içeriğinde alcemia vulgaris extract, hedera helix, leaf stem extract, equısetum arvanse extract, gibi aktif maddeler var. Lierac çatlak kremi kullananlar lierac krem işe yarıyor mu sorusuna çok da olumlu cevaplar vermiyorlar.

Babe Çatlak Kremi


Babe firması tarafından üretilen babe çatlak kremi içinde %2.5 horsetail, %2 rosa moschata, %1.5 silanol, %1 centella asiatica, %0.25 vitamin E gibi bileşikler bulunuyor. Aslında cetella asetica yani gotu kola bitkisi madecassol kremin de hammaddesi. Babe çatlak kremi kullananlar babe krem işe yarıyor mu konusunda biraz çelişkili konuşsalar da memnun olmayanların sayısı olanlardan fazla. olanların bir kısmı da halen deniyorum diyenler.

Bepanthol Çatlak Kremi


İçerisinde %6 oranında b5 vitamini yani d-panthenol içeren klasik bir kremdir bpanthol, b5 vitamini cildi besleyicidir, ama çatlakları tek başına yokedemez. Ancak cildi hızlı iyileştirir yani bu yüzden tca sonrası çok kullanılır.

Madecassol Çatlak kremi


İçerisinde centella asiatica içeren bir kremdir madecassol. Centella asiatica yani gotu kola bitkisi ekstresi cilt üzerinde yanıkların hızlı iyileşmeci ve cilt dokusunun yenilenmesinde kullanılır. Özellikle çatlak tedavisi için uygulanan tca sonrasında kullanılır.

Bio Oil Çatlak Kremi

Bio oil olarak piyasaya çıkan fazlaca reklam yapılan bir üründü bu. İçeriğinde kalendula yağı, lavanta yağı, biberiye yağı, papatya yağı,  a vitamini (retinyl palmitate), e vitamini ( tocopheryl acetate)içerdiği yazıyor. Tabi başında likit parafin yazıyor, yani muhtemelen bu sayılan esansiyel yağlar ve vitaminler içerisinde bir damla kadar ancak varlar. Ancak öyle vaatleri vardı ki "insan gerçekten hayret ediyor". Neyse çatlak giderir yara izini geçirir falan dediler ama bu da işe yaramadı.

Kaynak:  http://www.kadininyeri.org/2015/08/catlak-kremi.html

Çatlaklar kremi hakkındaki yazım burada son buluyor. Blogumda bulunan çatlaklara iyi gelen bitkiler, çatlak nasıl önlenir ve çatlaklar için doğal tedaviler hakındaki yazılarıma bakmanızı öneririm. Çalaklar hakkında iyi araştırmalar yapmalısınız, yani hemen işi kreme vb yüklemeyin, özel bakımlar yapın ki tedavisi çok zor olan çatlakları oluşmadan önleyiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder